top of page

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НАШИЯТ

ФЕСТИВАЛ
"ВЪЛШЕБНАТА ЗАВЕСА"

Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“ е своеобразен продължител на идеите на Националните прегледи на детско – юношеската драматургия и театър, които ежегодно са се провеждали на територията на град Търговище в годините преди 1989-та.

 

Целта на фестивала е да запознае младите зрители на територията на областта с едни от най – добрите образци на театралното изкуство, насочено към техните радости, мечти и тревоги, както от български, така и от чуждестранни трупи, и същевременно да стимулира откриването и развитието на драматургия, засягаща актуалните проблеми на подрастващите в тийнейджърска възраст.

 

Ежегодната среща с качествени спектакли за деца и юноши в комбинация с паралелните

образователни работилници в програмата на фестивала е нашето методично отглеждане на мислещи и изискващи бъдещи зрители на театъра за възрастни.

 

„Вълшебната завеса“ е единственият международен фестивал в България, в чийто спектър на внимание попадат зрители, спектакли и драматургия, обхващащи всички етапи от развитието на Детето - от най – ранен до достигане на пълнолетие и зрялост.

 

В ролята си на член на световната театрална мрежа ASSITEJ, Държавен драматичен театър  – Търговище е основен организатор и домакин на МФСД „Вълшебната завеса“ / International Festival for Performances for Children “The Magic Curtain”, който се провежда през месец Май и събира театрални трупи от целия свят.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА:

bottom of page