top of page

МОЛИМ ВИ ДА ДОЙДЕТЕ ЕДНА ИДЕЯ ПО-РАНО ПРЕДИ ОБЯВЕНИЯ ЧАС ЗА НАЧАЛО НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО!

Представленията започват в точно обявения час, затова сърдечно ви молим да не закъснявате! 

 

Вратите на сцените се отварят половин час преди представлението, което означава, че едва тогава ще можете да заемете мястото си в театралната зала.

 

Ако пристигнете по-късно и сварите вратите на сцената затворени или заключени (някои представления го изискват), ви молим да изчакате, докато бъдете допуснати. Служителите знаят кога, как и дали това е възможно.

Театърът се намира на  ул. “Георги Бенковски“ № 2 в град Търговище.

 

Билети се продават, както онлайн, така и на касите на театъра.

Работно време на касите от понеделник до петък:  

от 9.00 до 13.00 ч.

и 

  от 15.00 до 18.00 ч.   ​ ​

logo-Teatre-Targovishte-2-2.png

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ТЪРГОВИЩЕ

Драматичен театър – Търговище е държавен културен институт, основан през 1969г.

Театърът е приемащ и продуциращ център на спектакли за възрастни и подрастващи, като репертоарът е съставен от преобладаващо съвременна западноевропейска и руска драматургия.

Членовете на трупата са предимно млади и по – зрели творци, доказали се вече на професионалната сцена. Значителна част от тях са притежатели на национални и международни награди в областта на театралното изкуство.

В ролята си на член на световната театрална мрежа ASSITEJ, ДТ – Търговище е ежегоден домакин на МФСД „Вълшебната завеса“ / International Festival for Performances for Children “The Magic Curtain”. Фестивалът се провежда през месец Май и събира театрални трупи от целия свят.

МФСД „Вълшебната завеса“ е своеобразен продължител на идеите на Националните прегледи на детско – юношеската драматургия и театър, които ежегодно са се провеждали на територията на град Търговище в годините преди 1989-та.

От години ДТ – Търговище поддържа динамична месечна програма, в която важно място заемат турнетата из страната и фестивалните участия.

Ако не се срещнем в нашия дом на ул. „Г. Бенковски“ №2, тогава може да ни очаквате скоро и във вашия град!

bottom of page