top of page

ВЛАДИМИР ПЕТКОВ

ДИРЕКТОР / РЕЖИСЬОР

Владимир Петков е роден на 18 октомври 1957 година в град София. Израснал е там. Като дете е бил кротък, но вироглав, настояващ на всичко. Нещата често го отегчавали, малко от тях можели да го зарадват. Докато не срещнал ТЕАТЪРЪТ. И така открил призванието си. 

Като малък го занимавали филатерията и събирането на значки. Напоследък, освен от театър, умът му се занимава и с градинарство.

Владимир се определя като отговорен, с респект към другия, неагресивен.

Завършва режисура за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Михайлов в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1985 година. През кариерата си е поставил много пиеси на сцена. Едни от най-важните за кариерата му са: "Неидентифицирани човешки останки или истинската природа на любовта" от Брад Фрейзер, "Нощта преди горите" от Бернар-Мари Колтес, "Фигури при влюбен полет" от И. Жюд, "Горски дух" от Чехов, "Ох, тези пари" от Флавиа Кост и много други.

Обича всичките си представления, не може да определи любимо. Докато репетира, научава текста заедно с актьорите и често се хваща, че знае наизуст цели пасажи от пиесите.

ВЛАДО.png

"Театърът за мен е СМИСЪЛ."

Владимир обича да репетира, да гледа вдъхновяващи представления и филми и да общува с интересни хора.

bottom of page