top of page

ЛЮБОМИРА СТЕФАНОВА

АКТРИСА

Lusi kato malka.png

Любомира Стефанова е родена на 18 февруари 1997г. в град Русе. Като дете е живяла и в Русе, и в Еленския Балкан. Това е събудило у нея любов и връзка с природата.

Като дете Люси е била много щура, обичала е да се наслаждава на света и всичките му малки чудеса. Измисляла си е истории и е успявала да накара по-голямата си сестра да повярва в тях. Правела е бели почти през цялото време и е била много разсеяна. Това не се е променило и до днес.

Сега обича да практикува йога, защото се чувства спокойна и в хармония със себе си. Любимо занимание й е да гледа старо европейско кино. Мечтае да се върне назад във времето, да поживее в атмосферата на тези филми, когато животът е бил по-хубав.

Любомира е любов, доброта и фантазия.

Завършва Театрален колеж "Любен Гройс" през 2019г. в класа на проф. Елена Баева. Една от най- значимите й роли там е тази на Флора от пиесата на Тенеси Уилямс "27 вагона с памук" с режисьор проф. Елена Баева. 

След дипломирането си, става актриса в Драматично-куклен театър "Васил Друмев", град Шумен. Там за кратко време влиза в голяма част от репертоара.

От следващата година става част от трупата на Драмтаичен театър Търговище, където е и до днес.

Любимата й роля в ДТ Търговище е на Николета от "Кастинг" по текст на Камен Иванов, с режисьор Надя Асенова. Там се превъплъщава в кожата на забавната и леко глупава секретарка на кастинг режисьор, която мечтае да стане актриса.

луси голяма.png

"Театърът за мен е ВЪЛНЕНИЕ."

Любомира обича изкуството във всичките му форми, кулинарията и любовта.

bottom of page