top of page

ДИМИТЪР МАРТИНОВ

АКТЬОР

Димитър Мартинов е роден на 29 март 1964 година в Радомир. Живял е в Перник и в София. От 2011 година живее във Варна. Като малък е бил дете с въображение. Обичал да води игрите, да измисля историите и изобщо всичко му е било като във филм. Модел му бил "На всеки километър"...

Димитър обожава музиката. Свири на пиано и китара. Обича да използва свободното си време, за да се развива - учи чужди езици, занимава се със спорт. На сърце най-много му е футболът. Обича да гледа и да играе.

Димитър е толерантен, последователен, волеви.

Завършва актьорство за драматичен театър в класа на професор Азарян в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989 година. През кариерата си е имал много проекти. Не може да определи най-важните. Обича всяко нещо, което прави и влага цялото си сърце в него.

Мечтае да направи стенд-ъп комеди, има много какво да каже, а и определно му се получава да разсмива хората. Мечтае още да направи преставление по пиеса на Самюел Бекет и да постави комедия от У. Шекспир.

ДИМИТЪР.png

"Театърът за мен е ПРИЗВАНИЕ."

Димитър обича момента, в който чете пиесата на първа репетиция, студена вода и къдриците, които са избягали от прическата.

bottom of page