top of page
Грозният.png
ГРОЗНИЯТ.png

Новият спектакъл на Драматичен театър – Търговище разказва за проблемите, които среща изобретателят на автомобилни части Лете, чийто шеф не му позволява да отиде на търговски конгрес и сам да представи последното си изобретение, защото… е прекалено грозен.

 

Социалната сатира „Грозният“ е на един от най-ярките представители на съвременната немска драматургия – Мариус фон Майенбург. Постановката е на Денислав Янев, а в ролята на грозния Лете влиза актьорът Петко Венелинов.

 

Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, и визията му играе ключова роля за бъдещи успехи, Лете решава да си направи пластична операция. С ново лице и ново самочувствие той бързо започва да се радва на внимание от ръководството на фирмата, клиенти и жени, което никак не се харесва на завистливия му асистент и ревнивата му приятелка.

 

Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят същото лице като него. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.

Сценографията и костюмите са дело на младата Никол Трендафилова, композитор е Милен Апостолов, носител на множество награди за музика, а със специално видео участие в спектакъла ще бъде Ясен Атанасов – актьор от трупата на Театър „Българска Армия“ – София.

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

МЕСТАТА СЕ ИЗЧЕРПВАТ БЪРЗО! ПОБЪРЗАЙ!

ПРОЖЕКТОРИ.png

А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ...

Greek Theatre Masks.B02.2k.png

В ролята на Лете влиза актьорът Петко Венелинов, популярен сред зрителите като Станислав от сериала „Скъпи наследници“. С по няколко превъплъщения в спектакъла се заемат най-новите попълнения в трупата на театъра – Лора Недялкова и Радослав Радев, както и опитният и колоритен артист Димитър Мартинов.

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

"ГРОЗНИЯТ"

 

по Мариус фон Майенбург

 

Режисьор - ДЕНИСЛАВ ЯНЕВ
Сценография и костюми - НИКОЛ ТРЕНДАФИЛОВА

Превод - ГЕРГАНА ДИМИТРОВА

Композитор - МИЛЕН АПОСТОЛОВ

Видео и мултимедия - ЯСЕН АТАНАСОВ & CO

Грозният_6-1024x683.jpg
КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

С УЧАСТИЕТО НА...

ПЕТКО ВЕНЕЛИНОВ.png

Петко Венелинов

ЛОРА НЕДЯЛКОВА.png
ДИМИТЪР МАРТИНОВ.png
РАДОСЛАВ РАДЕВ.png

Лора Недялкова

Радослав Радев

Димитър Мартинов

BILETI.png

ТОВА, КОЕТО СЕ ОПИТВАМЕ ДА КАЖЕМ Е, ЧЕ МОЖЕ БИ ТРЯБВА...

ДА ВЗЕМЕШ БИЛЕТ ОЩЕ СЕГА.png
bottom of page