top of page

Пърформънс-четенията на три драматургични текста, селектирани от театроведът и драматург Емилия Илиева, белязаха експозиционната част от второто издание на Конкурса за съвременна драматургия за млади зрители „Зелената котка". За няколко дни в рамките на фестивала "Вълшебната завеса", актьори и режисьори от трупата на театъра успешно реализираха и представиха пред публиката фрагменти от трите избрани пиесив и около Държавен драматичен театър – Търговище.

 

Имат ли срок на годност мечтите и под колко пласта е заровена собствената ни идентичност? Може ли вътрешните подбуди и необходимости да превърнат един час при маникюриста в своеобразна терапия-отдушник?

И достатъчно здрава ли е спойката на приятелството, за да се противопостави на всезаробващия изкуствен интелект? Това са някои от въпросите, които представените откъсипревърнаха в констатации.

„Един син кит!“от Петя Башева, „Нокти“ от Нина Йорданова и „Как Ви-Ри не открадна Коледа“ от Цветелина Александрова съставят тазгодишния конкурсен подбор от съвременна българска драматургия, ориентирана към подрастващата публика

 

Благовест Асенов

Comments


bottom of page