top of page
Даскалото е COOL.png
DASKALOTO E COOL.png

Пиесата „Даскалото е COOL“ представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени личности. Всяка една от тях  има възможност да оцени миналите си решения и  действия и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото.

Стартът на тримата младежи е съвършено различен. Предпоставките им за развитие изглеждат абсолютно предопределени. Срещаме се с младеж от богато семейство, което прави всичко, за да осигури добро бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което привидно е невъзможно да се откъсне  от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава наркотици и да краде. Запознаваме се и с едно „мъжко“ момиче, чиито родители са заминали в чужбина, за да могат да осигурят прехраната на семейството си и което се отглежда само.

Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е ясен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото изглежда? Дали този, който има всичко, свиква и спира да  го забелязва, а този, който ходи гладен, знае цената на всяка троха?

Актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов влизат в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си. Режисьор на постановката е Александър Беровски, сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката към постановката е на Момчил Михайлов. Превод от румънски – Аглика Олтеан.

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

МЕСТАТА СЕ ИЗЧЕРПВАТ БЪРЗО! ПОБЪРЗАЙ!

ПРОЖЕКТОРИ.png

А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ...

Greek Theatre Masks.B02.2k.png

Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва много по-важен от всички предпоставки, които им дават средата или финансовата обезпеченост. Авторът ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години –  зрителите, на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как можеш да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

"ДАСКАЛОТО Е COOL"

 

по Джордже Кокош

 

Режисьор - АЛЕКСАНДЪР БЕРОВСКИ
Сценография и костюми - ГАЛИНА АБАДЖИМАРИОНОВА

Превод - АГЛИКА ОЛТЕАН

Музика - МОМЧИЛ МИХАЙЛОВ - МОМО

ДАСКАЛОТО Е COOL
КУПИ БИЛЕТ ОНЛАЙН.png

С УЧАСТИЕТО НА...

Явор Гаджев.png
Никол Оташлийска.png
Давид Крумов.png

Никол Оташлийска

Давид Крумов

Явор Гаджев

bileti.png

ТОВА, КОЕТО СЕ ОПИТВАМЕ ДА КАЖЕМ Е, ЧЕ МОЖЕ БИ ТРЯБВА...

ДА ВЗЕМЕШ БИЛЕТ ОЩЕ СЕГА.png
bottom of page